Riportfilmben buzdítanak oltásra a magyar zenészek, hogy mielőbb színpadra állhassanak

2021. május 13. – 12:01

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„A legnehezebb az egészben szerintem az volt, hogy valamilyen szinten tartani a lelket magamban, meg az emberekben, akik a stábban dolgoznak, hogy valaha ez most még össze fog jönni”

– mondta Majka abban a húszperces riportfilmben, amiben mások mellett Rúzsa Magdi, Marsalkó Dávid vagy ByaAlex is beszél a pandémia eddigi időszakáról, illetve az ő személyes megélésükről.

A Hadd lássuk a kezeket! című riportfilmet a Volt Produkció készítette, nem titkoltan azért, hogy meggyőzze az oltásról az attól elzárkózókat. „A szereplők és a film készítői fontosnak tartják hangsúlyozni, hogy számukra az oltás nem politikai kérdés, a megszólalásokért pedig senki nem kért és nem is fogadott el fizetséget” – áll a közleményben azzal együtt, hogy abban mind egyetértenek, hogy az oltás jelenti a megoldást. Azt egyelőre nem tudni, hogy a zenés-táncos rendezvényekre vonatkozó korlátozást mikor oldja fel a kormány, de Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint ennek feltételeiről a jövő heti kormányülésen tárgyalnak.

„Mindenki azt várja, hogy végre biztonságban legyünk és ugyancsak biztonságosan elindulhassanak a koncertek, fesztiválok. Ehhez pedig elengedhetetlen, hogy a jelenleginél is többen oltassák be magukat” – mondja Lobenwein Norbert fesztiválszervező, a film rendezője. „Ezért kértünk fel a példaképeket, olyanokat, akiket sok millióan követnek. A riportok készítése közben azt éreztük, ritka és fontos pillanat, hogy a hazai könnyűzene e meghatározó szereplői egyszerre mesélnek az érzéseikről, élményeikről, főként egy olyan ügy, a pandémia kapcsán, amely mindenkit súlyosan érintett. Ezért gondoltuk úgy, hogy ezekből a beszélgetésekből egy riportfilm is kerekedhet, amelyet akár most, akár évek múlva fontos korlenyomatként is érdekes lesz megnézni.”

Ismert emberekkel egyébként nemcsak a Volt Produkció, hanem a kormány is próbál célt érni az oltást elutasítóknál: mások mellett Nacsa Olivér, Kemény Dénes és Borbás Marcsi is beszélt már a kampányukban az oltás fontosságáról.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!