Véget értek a lezárások, kokainhullám csapott le Puerto Ricóra

2021. május 2. – 18:33

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Megugrott a Puerto Ricóban lefoglalt kokaincsomagok száma, a számok alapján a járvány miatti lezárások feloldásával aktivizálódtak a kokaincsempészek is, írja a Business Insider.

A szigetország jelentős stratégiai értéknek számít azoknak a csempészeknek, akik az USA-ba szállítanak drogot. A kábítószerszállítás a járványügyi lezárások következtében hónapokig lecsendesült az országban, az enyhítések után azonban Puerto Rico jó úton halad afelé, hogy a 2021-ben lefoglalt drogszállítmányok helyi rekordját megdöntse.

Puerto Rico stratégiai értéke abból származik, hogy a szigetország státusza szerint az Egyesült Államok területéhez tartozik, azaz amint a szállítmányok elérik Puerto Ricót, onnantól az USA-ig nem kell vámellenőrzésen átesniük már.

Az InSight Crime adatai szerint Puerto Ricóban január és április vége között hat tonna kokaint foglaltak le. Áprilisra azonban arányosan több kokain jutott az országba, a helyi hatóságok szerint eddig a lezárások, a tranzitkorlátozások és a csempészek számára az új útvonalak tesztelése lassította a drogcsempészetet.

„A lezárások miatt nehézségei akadtak a kábítószer-kereskedőknek az áruk mozgatásában. Ennek következménye lehetett az, hogy a kábítószereket inkább felhalmozták, és keresni kezdték az új beviteli módokat”

– mondta Felícita Coreano hadnagy a hatóságok oldaláról.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!