Tömegek buliztak alternatív távolságtartással és vonatozással a Deák téren szombat este

2021. május 02. – 15:59

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Olvasónk, Tamás küldött egy videót, amely szombaton készült a Deák téren: ezen az látszik, hogy a hétvége estéjére már olyan tűzforró lett a lazítások adta szabadtéri mulatozás heve, hogy még az úgynevezett mulatós estékből elmaradhatatlan vonatozás is előkerült nem sokkal este 9 után.

A videót a szereplők személyiségi jogai védelmében homályosítottuk el.

Tamás arról is beszámolt, hogy a közelben ugyan látott este rendőrt, akik igazoltattak itt-ott embereket, a vonatozással azonban nem törődtek. Azt is elmondta, hogy szombat este olyan sokan voltak a Deák téren, hogy a mobilnet sem működött rendesen.

Megkerestük a rendőrséget azzal kapcsolatban, hogy a Deák téri tömegben hány ember ellen léptek fel, a BRFK válaszában azt írta, szombat 3-tól másnap reggelig komplex bűnügyi és rendészeti ellenőrzést tartottak a V., VI. és VII. kerületben,

„Az ellenőrzés elsősorban a sűrűn látogatott terézvárosi, erzsébetvárosi és belvárosi szórakozó- és vendéglátóhelyekre, illetve azok közvetlen környezetére koncentrálódott. A rendőrök 20 fővel szemben szabálysértési feljelentést tettek, ebből 16-ot a maszk használatának hiánya, 4-et pedig a kijárási tilalom megszegése miatt.”

Hozzátették, 26 ember kapott helyszíni bírságot, ebből 10-en azért, mert nem volt rajtuk maszk, 4-en a kijárási tilalom megszegése miatt. Öt embert előállítottak, de két körözött személyt is elfogtak az este folyamán.

Már múlt szombaton is tömegjelenetek alakultak ki a belvárosban, miután 3,5 millió beoltott után megnyithattak a vendéglátóhelyek teraszhelyiségei. Már akkor is sokan voltak az Akváriumban, de olvasónk videója szerint egy héttel később még nagyobb lett a tömeg a Deák téren.Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom