Újra találkozhatnak hozzátartozóikkal a nyíregyházi idősotthonok lakói

2021. április 23. – 21:33

frissítve

Újra találkozhatnak hozzátartozóikkal a nyíregyházi idősotthonok lakói
A 2020. április 24-én készült képen a Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandár egyik katonája megelőző fertőtlenítést végez a Nyíregyházi Szociális Gondozási Központ bentlakásos idősek otthonában, a Pacsirta utcában – Fotó: Balázs Attila/MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Szigorú járványügyi előírások betartása mellett szombattól újra fogadhatnak látogatókat a Nyíregyházi Szociális Gondozási Központ idős gondozottjai – közölte a nyírségi megyeszékhely sajtószolgálata az MTI-vel.

A Pacsirta és a Rozsnyai utcai otthon lakói hetente legfeljebb kétszer, külön látogatótérben találkozhatnak hozzátartozóikkal, akiket egyelőre közvetlen kontaktus nélkül, üvegen keresztül láthatnak és hallhatnak.

A maximum harminc perces látogatásokra legfeljebb két egészséges hozzátartozó érkezhet, akik kötelesek betartani a maszkviselés, a távolságtartás és a kézfertőtlenítés szabályait.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ tavaly decemberben kiadott ajánlása szerint a szociális ellátást nyújtó intézményeknek a járványügyi készültség ideje alatt a kapcsolattartás többféle módját fel kell ajánlaniuk a lakóiknak. A telefonos, mobiltelefonos és videótelefonos kapcsolattartás mellett az intézmények erre a célra kialakított szobát, fűthető sátort, vagy látogató konténert is használhatnak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!