Még 1,8 milliárd adag Pfizer-vakcinát vesz az Európai Unió

2021. április 23. – 16:55

frissítve

Még 1,8 milliárd adag Pfizer-vakcinát vesz az Európai Unió
Ursula von der Leyen egy uniós zászlót ábrázoló matricát ragaszt egy vakcinás dobozra a Pfizer puursi üzemében – Fotó: John Thys/Pool/AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Az Európai Bizottság hamarosan újabb szerződést köt a Pfizer és a BioNTech vállalatokkal 1,8 milliárd adag koronavírus ellen kifejlesztett oltóanyag beszerzéséről – jelentette be Ursula von der Leyen, a bizottság elnöke az amerikai Pfizer gyógyszergyár belgiumi üzemében tett látogatása után pénteken.

Ursula von der Leyen a belgiumi Puurs városában található Pfizer-üzemet kereste fel, írja az MTI. A látogatás után elmondta: az elkövetkező napokban aláírni tervezett új szerződés immár a harmadik lesz a Pfizer és a BioNTech vállalatokkal között szerződések sorában.

Ez lesz azonban az első, amely második generációs, az újabb vírusvariánsok ellen is védelmet nyújtó vakcina szállítását teszi majd lehetővé 2022-ben és 2023-ban.

Ursula von der Leyen szerint a Pfizer/BioNTech koronavírus elleni vakcinái lehetővé teszik, hogy az európai felnőtt lakosság legalább 70 százalékát július végéig beoltsák.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!