22-en haltak meg egy indiai városban, mert hiba lépett fel az oxigéntároló feltöltésekor

2021. április 21. – 15:07

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Szivároghatott az oxigén, amikor az indiai Násík városában, a Zakir Huszein kórházban feltöltötték a központi oxigéntartályt szerdán, emiatt pedig 22 koronavírusos beteg meghalt, mert harminc percig nem kaptak oxigént, az ugyanis nem áramlott a gépekbe. A BBC cikke szerint egyelőre vizsgálják, pontosan mi történt, és ez miért is érintette a betegek lélegeztetését közvetlenül.

„Utánajárunk, hogy mi történt, és cselekedni fogunk” – közölte az önkormányzattól Kailash Jadhav. A kórházba mindenesetre azután hívták ki az oxigénszállítót, hogy észrevették: elkezdett kifogyni, írja a lap.

„Kemény fellépést szeretnénk a bűnösökkel szemben” – nyilatkozta a lapnak Amol Vyavhare. Nagymamája azon 22 áldozat egyike, akik az oxigénhiány miatt életüket vesztették a kórházban. Szerinte nagymamája jól volt, amikor elszaladt, hogy ételt hozzon neki. Ekkor hívták a kórházból azzal, hogy nagymamája állapota válságosra fordult. „Amikor arról kérdeztem őket, mi történt, azt mondták, hogy elfogyott az oxigén a kórházban.”

Násík India második legnagyobb lakosságú államában, Mahárástrában található, mely egyike az ország leginkább fertőzött területeinek, emiatt sem oxigénből, sem kórházi ágyból, sem életmentő gyógyszerekből nem áll rendelkezésre elég az állam kórházaiban. Delhiben, India második legnagyobb metropoliszában a kórházak kedden jelezték: rövidesen elfogy az oxigénjük, így néhány órával később kaptak is pótlást.

Indiában jelenleg a koronavírus-fertőzés második hulláma zajlik, naponta két-háromszázezer új esetet jegyeznek fel.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!