Kedden tájékoztat az EMA a Johnson and Johnson vakcinájának lehetséges mellékhatásairól

2021. április 16. – 19:44

frissítve

Kedden tájékoztat az EMA a Johnson and Johnson vakcinájának lehetséges mellékhatásairól
Fotó: Ted S. Warren/AP/MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) pénteken bejelentette, hogy jövő kedden ad tájékoztatást a Johnson and Johnson csoportba tartozó Janssen Pharmaceutica-Cilag NV gyógyszeripari vállalat koronavírus elleni vakcinája és a nagyon ritka vérrögképződéses esetek közötti esetleges összefüggéssel kapcsolatban, írja az MTI.

Az Európai Unió gyógyszerfelügyeleti hatóságának szerepét betöltő amszterdami ügynökség múlt pénteken kezdte meg a Janssen által kifejlesztett oltóanyaggal az oltást, ezután alacsony vérlemezkeszámmal társuló vérrögképződéses eseteket vizsgáltak ki, ugyanis az Egyesült Államokban addig hat erre utaló esetet jelentettek.

Az oltóanyag használatát ezek után felfüggesztették az amerikai egészségügyi hatóságok. A vakcinával már mintegy hét millió embert oltottak be az Egyesült Államokban.

Csütörtökön az amerikai járványügyi és betegségmegelőzési központ szakértői tanácsadó testülete elhalasztotta a Johnson and Johnson cég oltóanyagával kapcsolatos döntéshozatalt arra hivatkozva, hogy több információra van szüksége ahhoz, hogy javaslatot tudjon tenni a további teendők terén.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!
Partnereinktől