A Pfizer–BioNTech kérvényezte a vakcinájának 12-15 éves korosztályban való használatát az Egyesült Államokban

2021. április 09. – 20:40

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az Pfizer–BioNTech kérvényezte az Egyesült Államok gyógyszer-felügyeleténél, hogy engedélyezzék a vakcinájuk használatát a 12–15 éves korosztályban is – írta meg az NBC.

A vakcinagyártó arra kérte az Élelmiszer- és Gyógyszer-felügyeletet (FDA), hogy módosítsa a sürgősségi felhasználási engedélyt, ami eredetileg a 16 éven felüliek oltására vonatkozott.

A Pfizer–BioNTech 3. fázisú klinikai vizsgálatai azt mutatták, hogy az oltás biztonságos és 100% -ban hatékony a 12–15 éves gyermekek körében, bár az eredményeket még nem értékelték külső szakértők.

A Pfizer vezérigazgatója, Albert Bourla azt mondta, reményeik szerint már a következő iskolaév megkezdése előtt elkezdhetik az iskolások oltását. Az Egyesült Államokban ugyanis a fiatalabb tizenévesek és gyerekek körében különösen magas a fertőzöttek száma.

Az NBC News adatbázisa szerint az amerikaiak egyharmada kapott legalább egy adag Covid-19-vakcinát. A teljes lakosság beoltása érdekében azonban engedélyezni kell a gyermekek oltását. A Pfizer azt is vizsgálja, hogy a vakcina mennyire hatékony 6 hónapos és 11 éves gyermekek körében.

Kövess minket Facebookon is!