Sokan kiakadtak, hogy oltás helyett animetalálkozót tartanak egy kaliforniai oltóponton

2021. március 30. – 23:58

Másolás

Vágólapra másolva

Két napig nem oltanak egy kaliforniai oltóponton, mert az épületbe animerajongók szerveztek találkozót – írja a Sacramento Bee. A Roseville-i Groundsban hétfőtől péntekig minden nap oltani szoktak, de április első két napján az oltás szünetel, mert a SacAnime nevű animés találkozó péntekről vasárnapig kibérelte a helyet.

Az oltópont hétfőtől szerdáig meghosszabbított nyitvatartással üzemel, hogy ne lassuljon az oltás.

A SacAnime idén nem úgy működik majd, mint általában: csak 25 százalékos kapacitással működnek majd, mindenkinek maszkot kell majd hordani, nem lesznek panelek és találkozók, igazából csak az árusok termékeit lehet majd nézegetni. A Huffington Post szerint a szervezők megpróbálták megoldani, hogy ne kelljen miattuk leállítani az oltást, de nem volt ráhatásuk.

Sokan felháborodtak, mert a járvány alatt felelőtlenségnek érzik, hogy egy találkozó elsőbbséget élvez az oltásokkal szemben. A hétre regisztrált 5400 időpont 90 százaléka második körös, amiknek viszonylag szűk a határidejük. Persze azt is sokan nevetségesnek tartják, hogy magas halálozási adatok közepette személyes találkozót rendez valaki.

A haragos kommentekre a szervezők egy sajáttal reagáltak, amiben azt írták, hogy az időpontot a helyszín adta. A többi kommentelő rákérdezett, hogy miért nem kértek inkább másik időpontot. Olyan is akadt, aki szerint a szervezők azzal, hogy inkább piacnak, mint rendes találkozónak írják le az eseményt csak ki akarják játszani a járványvédelmi előírásokat.

A Twitteren többen is haragszanak a szervezőkre, és van, aki azt írta, hogy mostantól bojkottálja az eseményt.

A szervezők a HuffPostnak emailben azt írták, hogy az eseményt hónapokkal ezelőtt megszervezték, és csak a kritikus hangok miatt tolták ki április elejére.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!