Belarusz a legjobb vakcinát akarja kifejleszteni

2021. március 26. – 12:05

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Alekszandr Lukasenko belarusz elnök pénteken elrendelte a koronavírus elleni „legjobb vakcina” kifejlesztését a lehető legrövidebb időn belül – írja az MTI.

Lukasenko szerint a belarusz vakcina Uladzimir Huszakounak, a belarusz nemzeti tudományos akadémia vezetőjének, Dzmitrij Pinyevics egészségügyi miniszternek és a nemzeti tudományos akadémiának becsületbeli ügye. A feladat egyszerű:

„A lehető leghamarabb hozzák létre a legjobb vakcinát”

– utasította őket az elnök, akit a BelTA belarusz állami hírügynökség idézett.

„Hogy miért a legjobbat? Mert már van tapasztalatunk, ahogy van az oroszoknak, az európaiaknak, a kínaiaknak és az indiaiaknak is. Sokaknak, akik már gyártják ezeket a vakcinákat”

– mondta.

Lukasenko szerint a belaruszok is tudnak már egyet s mást, és ha kell, a kínaiak készek nekik segíteni a vakcina kifejlesztésében.

Belaruszban tavaly októberben kezdődött meg az önkéntesek beoltása a Szputnyik V orosz vakcinával, csütörtök pedig megkezdték az orosz vakcina tömeggyártását.

Lukasenko korábban azt hangoztatta, hogy országában egyetlen ember sem fog meghalni a koronavírus miatt, és a járvány ellenszerei között említette a vodkát, a szalonnát, a jégkorongot és a szaunázást.

Az elnök „pszichózisnak” minősítette a járvány miatt globálisan bevezetett óvintézkedéseket, és azt hangoztatta, hogy az emberek számára az éhínség és a munkanélküliség lesz végzetes, nem pedig a Covid.

A Worldometer adatai szerint a járvány kezdete óta 316 418-an fertőződtek meg, közülük 2202-ról tudni, hogy a vírus szövődményeibe haltak bele.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!