Ingyenes görögországi tesztnyaralásra jelentkezhetnek a hollandok

2021. március 25. – 19:24

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Egy holland utazási iroda tesztnyaraláshoz toboroz jelentkezőket: 8 nap Görögországban, all-inclusive ellátással 187 főnek, fejenként 399 euró (145 ezer forint) értékben – írja a BBC. A próbanyaralóknak fel kell tudniuk mutatni egy friss negatív tesztet, nem hagyhatják el az üdülőkomplexumot, és hazatérésük után 10 napot házi karanténban kell tölteniük. A cég azt vizsgálja, hogy van-e létjogosultsága a korlátozásokat betartó nyaralásoknak.

Már legalább 25 ezren jelentkeztek a kísérletre, amit a kormány is támogat.

Ennek ellenére a kormány továbbra is arra kéri a hollandokat, hogy csak fontos indokkal utazzanak külföldre (a vakáció nem számít annak). Eközben Hollandiában egyre többen kerülnek kórházba, egyre magasabb a napi új esetek száma.

Ha egy résztvevő a nyaralás közben kapja el a vírust, akkor egy görög Covid-hotelben kell karanténoznia, de az utazási iroda fizeti a költségeket. A projektet a holland egészségügyi hatóság is engedélyezte.

A nyaralók egy rodoszi hotelben tölthetik majd a nyaralásukat, rajtuk kívül csak a személyzet tartózkodik majd ott. Használhatják a medencéket, bárokat, éttermeket, de a tengerpartra nem mehetnek le.

Nemrég Hollandiában tesztkoncerteket tartottak, amire csak olyanok mehettek el, akiknek volt friss negatív tesztjük.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!