Orbán Viktor várja a javaslatokat a családszervezetektől a nyitásra

2021. március 23. – 11:28

Másolás

Vágólapra másolva

„A nyitás időpontjára azt tudjuk mondani, hogy amíg nincs minden olyan 65 év feletti beoltva, aki szeretné magát beoltatni, vagyis regisztrált, addig nem tudunk kinyitni, mert bajt hozunk a fejünkre” – hangzik el Orbán Viktortól abban a videóban, amit kedden tett közzé a Facebook-oldalán. Orbán Viktor miniszterelnök és Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter hétfőn, az Egyszülős Központban beszélt családszervezetekkel az újraindításról.

„A családokat is megviselte az elmúlt egy év, arról beszélgettünk, hogyan tudnánk segíteni az elkövetkező hónapokban” – írta Novák ugyanerről az eseményről a Facebookon.

Az egyik résztvevő szerint „vannak, akik nagyon jól érzik magukat otthon, és nem akarnak még mozdulni, és vissza se szeretnének menni az iskolába, és vannak olyanok, akik viszont elfáradtak”. A miniszterelnök azt mondta: egy hónapig még a nyitáson dolgoznak, de a szervezetőktől addig is várják a javaslatokat, hogy mit kell másképpen csinálni a nyitás után.

Ahogyan az az operatív törzs hétfői sajtótájékoztatóján is elhangzott, hétfőtől egy héttel meghosszabbították az eddig érvényben lévő korlátozó intézkedéseket, így

  • továbbra is kötelező a maszkviselés lakott területen belül az utcákon és a köztereken;
  • érvényben marad az esti kijárási tilalom;
  • a jelenleg zárva tartó üzletek sem nyithatnak ki a következő héten sem;
  • tilos rendezvényt vagy gyűlést szervezni, illetve ilyen eseményen részt venni;
  • érvényben vannak a határkorlátozási intézkedések.
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!