Koronavírus: Egy nap alatt több mint 2800-an haltak meg Brazíliában

2021. március 17. – 06:38

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Újabb rekordot ért el Brazíliában a koronavírus miatti halálozások száma kedden, az utóbbi 24 órában 2841 emberéletet követelt a járvány – közölte a dél-amerikai állam egészségügyi minisztériuma. A fertőzöttek száma ugyanezen időszakban 83 926-tal növekedett – írta az MTI.

A koronavírusnak már több mint 282 ezer áldozata van a több mint 210 millió lakosú országban, ami a második legnagyobb halálozási szám a világon az Egyesült Államok adata után. A regisztrált fertőzöttek számát tekintve Brazília 11,6 millióval a harmadik az Egyesült Államokat és Indiát követően.

Jair Bolsonaro brazil elnök a járvány kitörése óta többször is elbagatellizálta a helyzetet: volt, hogy aprócska influenzának nevezte az új koronavírus okozta betegséget, és azt hangoztatta, hogy a korlátozások romba döntik a gazdaságot, ami éhezéshez, káoszhoz és nyomorhoz fog vezetni.

Az államfő hétfőn új egészségügyi minisztert nevezett ki Marcelo Queiroga kardiológus személyében, aki a tisztséget eddig betöltő Eduardo Pazuello tábornokot váltja. Queiroga már a negyedik egészségügyi tárcavezető a koronavírus-járvány tavalyi kitörése óta.