Az Európai Gyógyszerügynökség nem talált összefüggést az oltás és az ausztriai haláleset között

Legfontosabb

2021. március 10. – 23:03

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) vizsgálata eddig semmilyen összefüggést nem állapított meg egy osztrák ápolónő halála és a neki beadott AstraZeneca-oltás között – írja a Die Presse.

Mint megírtuk: a hétvégén Ausztriában ideiglenesen leállították az oltást az AstraZeneca vakcinájának egyik szállítmányával, miután a zwettli klinika 49 éves ápolónője az oltás beadása után véralvadási zavarok miatt elhunyt, 35 éves kolléganőjénél pedig tüdőembólia alakult ki. Az ő állapota már javul.

Az Európai Gyógyszerügynökség szerdán azt közölte: eddig nem találtak arra utaló adatot, hogy összefüggés lenne az ausztriai haláleset és megbetegedés között.

Az EMA vizsgálata szerint a véralvadási problémák és a vérrögképződés miatt kialakuló tünetek gyakoriságában nincs jelentős különbség a beoltott és a nem beoltott lakosság között. Március 9-ig 3 millió embert oltottak be az AstraZeneca-vakcinával, és mindössze 22 ilyen esetet jegyeztek fel – írja a Reuters.

Dél-Koreában is zajlott egy hasonló ügyben indított vizsgálat, amit 8, AstraZenaca-vakcinával beoltott ember halála váltott ki. A vizsgálat során semmiféle összefüggést nem találtak az oltás és a bekövetkezett halál között.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!