Sokaknál összeomlott a digitális oktatási rendszer a lezárás első napján

2021. március 8. – 10:11

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva


„A digitális oktatáshoz használt és iskolák által előírt Kréta rendszer és a hozzá tartozó Digitális Kollaborációs Tér rendszere ma összeomlott. Normál használat esetén is akadozik néha, de a mai terhelést, amire egyébként tervezni kellett volna a kapacitást, már nem bírta” – írta olvasónk, Krisztián hétfőn délelőtt, és ő csak egy a program számos használója közül, aki ilyet tapasztalt.

Egy másik olvasónk arról számolt be, hogy reggel hét előtt még működött a rendszer, de aztán megadta magát, azóta sem tudják használni: akad, akinek szerverhibát, másnak csak hibakódot dob fel a rendszer. Volt olyan is, aki azt írta, kénytelenek lesznek visszatérni a Zoomhoz és a Google Classroomhoz. Olyanról is tudunk azonban emellett, akinek zökkenőmentesen működött a program egész nap. Kerestük a fennakadás miatt a KRÉTA fejlesztéséért felelős eKRÉTA Informatikai Zrt.-t, amint válaszolnak kérdéseinkre, frissítjük cikkünket.

A kormány a múlt héten jelentette be, hogy március 8. és április 7. között zárva lesznek az általános iskolák és az óvodák is, az előbbieknek ezért át kell állniuk a digitális oktatásra. Kezdetben úgy tűnt, ügyeletet, gyermekfelügyeletet sem biztosítanak majd az intézményekben, ám ezen az állásponton hamar változtattak.

Frissítés 2021.03.08. 13:27-kor:

Néhány olvasónk, aki korábban hibát jelzett, szólt, hogy helyreállt náluk a rendszer, ám ez nem biztos, hogy egyelőre túl stabil, mert más beszámoló szerint „folyamatosan haldoklik a rendszer. Néha mintha újraindítanák, akkor megy egy darabig, majd krétástól kollaborációs terestől meghal és csak hibakódokat dobál. Egy idő után bejelentkezni sem lehet. Külön móka, hogy a mobilos applikáció és a webes megjelenés különböző pontokon nem működik. Például igen érdekes tény, hogy házi feladatot csak microsoft edge-ben sikerült beküldeni, chrome-ban a texteditor beépülő nem működik, így a beküldés gomb sosem lesz aktív” – írta Gábor.

Ön tapasztalt ilyet? Jól működik önnél a KRÉTA, illetve a KRÉTA DKT? Írja meg a tapasztalait ide kattintva!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!