Egyre több a mosómedve-támadás Torontóban a járvány miatt

2021. március 8. – 10:49

Másolás

Vágólapra másolva

A járvány miatti korlátozások óta 62%-kal nőtt a mosómedvék és emberek közötti konfliktusok száma Torontóban, írja a Guardian.

Egy torontói mosómedve 2020-ban – Fotó: Creative Touch Imaging Ltd / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Egy torontói mosómedve 2020-ban – Fotó: Creative Touch Imaging Ltd / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Kanada legnagyobb városának mosómedvéit felborított alvásciklus és egy felismerhetetlenné vált világ sújtja a korlátozások miatt. Mivel az emberek otthon maradnak, ezért hatalmasat nőtt a torontói mosómedve-ember találkozások aránya is. És mielőtt azt hinné, a mosómedvék lettek agresszívabbak, Derick McChesney, egy torontói vadvédelmi társaság tulajdonosa eloszlatja kételyeit:

„Valójában csak az emberek ostobák. Nagyjából minden nap találkozom mosómedvékkel. Lehet, hogy van köztük agresszív, főleg, ha kölykei születtek, de velük többnyire semmi nem változott, az emberekkel viszont annál több: otthon maradnak és sajnos néha ostobán viselkednek.”

A város felhívta a lakosok figyelmét, hogy ne próbálják meg megsimogatni vagy közelről szemügyre venni a mosómedvéket, mert a félénk állatok könnyen támadhatnak: a lakosok egy részét ez azonban cseppet sem zavarta. A mosómedvéket sújtó szopornyica betegség (mely az emberekre ártalmatlan) ráadásul megszünteti a beteg állat félelemérzetét, így ha fenyegetve érzi magát, könnyen támad. A szakemberek ezért ismét felhívták a helyiek figyelmét, hogy ne közelítsenek a lakásuknál megjelent mosómedvékhez.

A torontói állategészségügyi hatóságot tavaly előtt 4172-szer értesítették beteg mosómedvék miatt, ez a szám tavaly 13712-re ugrott.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!