Több ezer fős koncertet rendeznek Barcelonában maszkkal és teszteléssel

2021. március 5. – 19:21

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Barcelonában 5000 fős rockkoncertet rendeznek március 27-én, miután a korábbi, teszteléssel lezajlott kísérleti koncertek során nem fertőződött meg senki – írta meg a Reuters.

A koncertet egy spanyol indie-zenekar, a Love of Lesbian adja majd, a helyszínen pedig italt is lehet majd vásárolni – mondta a Festivals for Safe Culture rendezvény szervezője.

A résztvevőknek aznapi negatív antigéntesztet kell bemutatniuk, és FFP2 maszkot kell viselniük, de nem kell majd egymástól távolságot tartaniuk. A helyszín a Palau San Jordi aréna lesz, amit 1800 nézőt befogadó zónákra osztanak majd fel.

A rendezvény előzménye, hogy a szervezők már négy olyan fellépést szerveztek decemberben, amelyeknél ugyanilyen körülmények között senki nem fertőződött meg.

A barcelonai Apollo koncertteremben egy ezerfős előadás maszkviselési és tesztelési protokoll mellett zajlott decemberben. 8 nappal később teszteltek minden résztvevőt, és senki nem kapta el a vírust. A koncertet és tesztelést egy helyi egyetem felügyelte, és az eredményeket egy orvosi folyóiratban tették közzé.

A Reuters szerint a Love of Lesbian koncert sikerességén múlhat a szakadék szélén lévő zeneipar újjáéledése is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!