Szijjártó: Nem hoztak most döntést arról, hogy kötelező lesz az FFP2-es maszk

2021. március 4. – 23:46

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Mint nemrég megírtuk, szerda óta országszerte elkezdték felvásárolni az FFP2-nek megfelelő minősítésű maszkokat, a bezárásokról szóló csütörtöki kormánybejelentés után pedig az egekbe szökött a kereslet. Ehhez az is hozzájárult, hogy az Index megírta, értesülései szerint Magyarországon is életbe léphet egy olyan szabályozás, mint Szlovákiában, ahol az üzletekben és a tömegközlekedésben kötelező az FFP2-es maszk viselése.

Szijjártó Péter külügyminiszter a HVG-nek adott hosszú interjújában a lap újságírójának kérdésére válaszolva nem erősítette ezt meg. Mint mondta, a mostani kormányülésen nem volt szó arról, hogy a bejelentett szigorítások része lenne a kötelező FFP2-es maszk. Szijjártó szerint nem hoznak olyan döntést, amit nem lehet betartani, és az operatív törzset vezető Pintér Sándor sem utalt arra, hogy FFP2-es maszkot tennének kötelezővé. Szijjártó szerint ilyesmit csak akkor lehet előírni, ha meg is lehet vásárolni a maszkot.

Az interjúban ezen kívül szó esett még az oltásokról, a Néppárt-balhéról, a titkosszolgálat szerepéről az oltások és lélegeztetőgépek beszerzésénél, valamint Szijjártó jachtügyéről. Ez utóbbiról a kérdést némileg megkerülve a miniszter annyit mondott, hogy a magánéletét igyekszik távol tartani a politikától, és Szíjj László nem a barátja (az ő adriai luxusjachtján fotózták le tavaly nyáron).

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!