Újabb négy országból lehet karantén nélkül hazajönni üzleti útról

2021. március 3. – 14:05

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A kormány kedden kiadott új rendelete értelmében újabb országokkal gyarapszik a sor, ahonnan üzleti útról hazatérve nincs szükség a tíznapos hatósági házi karanténra.

A hétfőig hatályos szabályozás szerint bárhonnan hazajöhetett Magyarországra bármilyen ellenőrzés nélkül a magyar állampolgár, ha igazolta, hogy üzleti úton volt. Ez két lépcsőben módosult. Először szombaton jelent meg egy rendelet, amely értelmében már csak akkor lehetett korlátozás nélkül hazatérni Magyarországra üzleti útról, ha valaki például uniós országból, az Európai Gazdasági Térség államaiból, Nagy-Britanniából, Észak-Írországból érkezik, vagy olyan országból, ahonnan ezt Szijjártó Péter külügyminiszter és Pintér Sándor belügyminiszter engedélyezi. A további engedélyezett országok listáját hétfőn adta ki a kormány, ez több mint egy tucat országot tartalmaz (többek között az USA-t, Kínát, Indiát, Oroszországot).

A hétfői bővítéssel újabb négy ország került a listára, vagyis most már Azerbajdzsánból, Kazahsztánból, Kirgizisztánból és Üzbegisztánból is korlátozás nélkül lehet üzleti útról hazajönni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!