Szigorítanak a védekezésen a harmadik hullám miatt Balassagyarmaton

2021. február 25. – 23:32

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az elmúlt napokban sokat romlott a járványhelyzet Balassagyarmaton, ezért szigorúbb intézkedéseket vezet be a városvezetés – írta Csah Gábor polgármester a Facebookon. A poszt szerint 279-en vannak karanténban a 15 000-es népességű településen, és 68-an fekszenek a kórház koronavírusos osztályán. Közülük tízen vannak lélegeztetőgépen. Naponta átlagosan 1-2 fő hal bele a vírus szövődményeibe.

A polgármester szerint a gyermekorvosok egyre több olyan 14 év alatti gyerekről számolnak be, akinél tünetek jelentkeznek. Több bölcsődei és óvodai csoport, valamint iskolai osztály is karanténba került, ahogy sok tanár is.

A Földhivatal is zárva tart a koronavírusos alkalmazottak miatt.

Csah azt írja, hogy a kezdődő harmadik hullám miatt visszahoznak néhány, korábban is alkalmazott óvintézkedést. Többek között újra rendszeresíti a szűrést az intézményhálózatban, hétvégén fertőtleníteni fogják az óvodákat és bölcsődéket, kérte a Tankerületet, hogy a 7-8. osztályosok online tanulhassanak, ahogy azt is, hogy vegyék előre az oltási rendben a pedagógusokat. Részletesebb információt a polgármester bejegyzésében olvashat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!