Elfogatóparancsot adtak ki egy vegán szakácskönyvíró ellen, aki az „első számú koronatagadónak” tartja magát Németországban

2021. február 23. – 20:25

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Elfogatóparancsot adtak ki Attila Hildmann, vegetáriánus és vegán szakácskönyvek írója és tévészakács ellen Németországban, miután nyoma veszett, írja a Spiegel.

Hildmann szakács karrierje mellett összeesküvés-elméletekkel és a koronavírus tagadásával is foglalkozik, ahogy a Telegram-csatornáján korábban jelezte,

„Szeretek az első számú koronatagadó lenni”.

Hildmann ellen a Berlin-Tiergarten kerületi bíróság adott ki elfogatóparancsot, a 39 éves férfit többek között gyűlöletkeltéssel, fenyegetéssel és bűncselekményre való nyilvános felbujtással vádolják.

Hildmann szintén Telegramon számolt be később arról, hogy szerinte „elfogatóparancs lépett érvénybe ellene az igazmondásért”. Hozzátette, szerinte a „rezsim úgy követi őt, mintha terrorista lenne”, illetve, hogy a leírásában „Merkel Stasi-zsaruknak” nevezett rendőrök édesanyját is meglátogatták, hogy megtudják, merre van Hildmann.

Ahogy arról a német Welt beszámolt, a berlini ügyészség három hónapja vizsgálja Hildmann nyilatkozatait, mert számos bejelentés érkezett ellenük. Az adatgyűjtés azonban lassan halad: egyrészről, mert minden megszólalását alaposan átvizsgálják, másrészről pedig azért, mert az újság szerint a nyomozóknak nemrég például jelszóproblémáik akadtak az egyik lefoglalt merevlemeznél.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!