Emelkedett a fertőzöttek száma a balassagyarmati Covid-kórházban

2021. február 21. – 22:49

Emelkedett a fertőzöttek száma a balassagyarmati Covid-kórházban
Fotó: Komka Péter/MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Balassagyarmaton a koronavírusos betegeket ellátó kórhátban az elmúlt két hétben emelkedett a koronavírussal fertőzöttek száma, és jelenleg 56 beteg fekszik a fertőző osztályokon, ebből minden második beteg súlyos állapotban van, 12 beteg pedig lélegeztetőgépet, számolt be a város polgármestere, Facebook-bejegyzésében.

Azt írta:

„A Kormányhivatal az elmúlt 7 napban 48 azonosított covid-fertőzöttet és 91 kontakt személyt helyezett házi karanténba. Időközben felszabadult 47 fő, így a mai napon 121 gyarmati polgár volt hatósági karanténban. A napi beazonosított fertőzésszám felemelkedett 6,8-ra, ez kifejezetten aggasztó. A képek közt fent van az október eleje óta vezetett teljes statisztika.”

A polgármester azt írja, az orvosok az angol mutációt okolják a fertőzésszámok növekedéséért, és egyre több fiatal is megfertőződik. Bár a betegszám nem lett nagyobb, de a súlyos állapotúak száma most magasabb, mint eddig.

„A kórház oltópontján tegnap átlépték a 4200 beoltott létszámot. A háziorvosoknál is rendben halad az oltás. Pfizer vakcinák mellett a kórházban már túl vannak 70 Szputnyik oltás beadásán is. Komoly tünetek senkinél sem léptek fel.”

Az elmúlt héten a Szociális Otthonban két konyhai dolgozónak lett pozitív a tesztje, de az összes kontakt negatív lett, így a fertőzés nem terjedt tovább. Folytatódott itt is a bentlakók és kollégák oltása, második körben összesen 67-en kapták meg az első adagot.

A balassagyarmati bölcsődében egy koronavírus-fertőzött gyerek van. és nyolcan vannak otthon. Az óvoda egyik csoportjában a nevelőkkel együtt február 26-ig 24 gyerek és felnőtt van karanténban. A Tankerület és a Kormányhivatal tájékoztatója szerint a Szabó Lőrinc iskolában 1 tanár, a Balassiban 2 tanár és 1 diák, a Dózsában 1 tanár és 3 diák, illetve február 26-ig a teljes 3. a osztály (24 diák ill. pedagógus) van karanténban. A Zeneiskolában 1 tanár lett koronavírusos, olvasható a bejegyzésben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!