Idős nőnek adta ki magát két floridai, hogy előbb megkapják az oltást

2021. február 20. – 15:31

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Egy 34 és egy 44 éves floridai nő lebukott az Orange megyei oltóközpontban, miután kiderült, hogy sokkal idősebbnek adták ki magukat, hogy előbb megkapják a védőoltást – írja a Sky News. A magyar rendszerhez hasonlóan Floridában is először az időseket oltják be.

Olga Monroy-Ramirez és Martha Monroy fejkötővel, kesztyűvel és kamuszemüvegekkel álcázta magát, ezúttal sikertelenül. A trükk egyszerm már összejöhetett, mert az oltási igazolványuk szerint az első adagot már megkapták. Amikor az oltásra regisztráltak, hamis születési évszámot adtak meg, így verték át a rendszert. Az oltóközpontban dolgozókat nem sikerült átverniük, mert kiszúrták, hogy fiatalabbak, mint ahogy írták.

A hatóságok bírtokháborítási figyelmeztetést adtak csak a két nőnek, és leszidták őket. Többet nem mehetnek be az orlandói Orange County Convention Centre-be, még akkor sem, ha nem az oltásért mennek.

„Tudják, mit tettek? Valaki olyan vakcináját vették el, akinek nagyobb szüksége van rá, mint maguknak. A másodikat már meg sem kapják, szóval rengeteg időt pazaroltak el”

– mondta az eljáró rendőr.

A két nő a videó alapján nem küzdött, nem rendezett jelenetet, a végén hálásan megköszönték, hogy nem kapnak szigorúbb büntetés.

A helyi egészségügyi hatóságok nyomozást indítottak, hogy kiszűrjék a hasonló kiskapukat, és kizárják a hasonló helyzeteket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!