Mégsem oltják soron kívül az egyik élelmiszeráruház raktárosait

2021. február 17. – 08:25

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Frissítés: A koronavírus sajtóközpont szerint nem oltják soron kívül az egyik élelmiszeráruház raktárosait, az oltások az eredeti terv szerint haladnak tovább. Mint írják, az oltási tervben valóban szerepel a kritikus infrastruktúrában dolgozók oltása, és a magyar emberek ellátásának biztonsága szempontjából elengedhetetlenül szükséges logisztikai munkatársak felmérése is megtörténik, de ez nem azt jelenti, hogy bárkit közülük soron kívül oltanának.

A Magyar Nemzet írta szerda reggel, hogy soron kívül kaphatnak koronavírus-oltást az egyik élelmiszeráruház raktárosait. Az oltásra önkéntesen jelentkezhetnek a dolgozók, a lap szerint a héten mérik fel az igényeket.

Az operatív törzs bízta meg azzal a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalt, hogy mérje fel, „az országos oltási tervben prioritásként kezelt létfontosságú létesítmények dolgozói” kérnek-e soron kívüli oltást. A Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke szerint az élelmiszerláncok épületei, raktárai ilyen létfontosságú egységek, utóbbiban például többtucatnyian dolgoznak egyszerre, írja a lap.

A lap szerint a munkavállalók egy vállalati levelet is kaptak. Ebben azt írják nekik:

ha valaki jelentkezik a soron kívüli oltásra, azzal vállalja, hogy a Magyarországon engedélyezett vakcinák bármelyikével beolthatják, nem választhat közülük.

A levél szerint viszont nem fogják kirúgni vagy nem fogja hátrány érni azt az dolgozót, aki így nem vállalja az oltást, írja a lap. Azt nem részletezik, melyik ez az áruházlánc.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!