A bordélyok még zárva tartanak Ausztriában, de FFP2-es maszkban már dolgozhatnak lakásokon a prostituáltak

2021. február 10. – 20:44

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Ezen a héten enyhítenek az Ausztriában eddig életben lévő, koronavírus-járványt megelőző szigorú szabályokon. Az új rendeletek a szexmunkásokat is érintik, írja az OE24.

A rendelet értelmében a bordélyoknak továbbra is zárva kell tartaniuk, azonban az úgynevezett „testi érintkezéssel” járó szolgáltatások újra engedélyezettek: beleértve a masszőrök, a fodrászok vagy éppen a szexmunkások munkáját. A prostituáltak így azokban a tartományokban, ahol engedélyezik az otthoni látogatásokat (nagyjából a tartományok fele), már felmehetnek ügyfeleik lakására, azonban az Egészségügyi Minisztérium szerint csak bizonyos körülmények között:

„A szexmunkás esetében a lakást munkahelynek kell tekinteni, azaz – közvetlen ügyfélkapcsolatot feltételezve – vagy heti negatív tesztet kell tudni felmutatni, vagy FFP2-maszkot kell viselni”

A szállodalátogatások is megengedettek lennének, de ahogy azt egy, a lapnak nyilatkozó domina kifejtette, sok szálloda még zárva tart. A szexmunkások képviseleti szervezete, a BSÖ kérvényt nyújtott be, hogy az utcai prostitúció ne csak este 8 óra után legyen engedélyezett a járvány alatt, amikor a kijárási tilalom pont este 8-kor kezdődik.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!