Járvány alatt is tízezres tömeg jelent meg egy rabbi temetésén

2021. február 8. – 15:47

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A járványra fittyet hányva tízezer ember jelent meg a koronavírusban elhunyt Haim Weir Wosner ultraortodox rabbi temetésén az izraeli Bnei Brak városában – írta meg a Jerusalem Post.

A lap szerint a rendőrség az összejövetel előtt kordonokat és barikádokat állított fel, hogy megkísérelje irányítani a tömeget, ez azonban hamar kudarcba fulladt, és a rendőrség már a rendezvény elején elhagyta a helyszínt.

A 83 éves Haim Weir Wosner a múlt hónapban kapta el a koronavírust, miután részt vett unokája esküvőjén. A rangidős rabbi a nagy becsben tartott Shmuel Wosner, zsidó törvényalkotó fia volt, akit 2015-ben 100 ezer ember kísért az utolsó útjára, és akinek temetésén két embert agyon is tapostak.

„Miért nem akadályozták meg a temetést?” – tette fel a kérdést Yair Lapid izraeli politikus Twitteren. Az ellenzéki Lapid kritizálta a rendőri ellenőrzés hiányát és magát a tömeges összejövetelt is, hozzátéve, hogy az izraeli kormány jobbat is kitalálhatott volna ahelyett, hogy elveszíti a kontrollt és másokat hibáztat.

A Jerusalem Post szerint nem ez volt az első eset, amely során tömegek gyűltek össze temetéseken. Nemrég több tízezer ember jelent meg két másik, ugyanazon a napon meghalt ultraortodox rabbi temetésén is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!