Az OGYÉI ígéri, haladéktalanul nyilvánosságra hozzák az orosz és kínai vakcinák dokumentációját

2021. február 5. – 06:57

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az OGYÉI elnöke szerint „haladéktalanul”, még azelőtt nyilvánosságra hozzák a Szputnyik V és a Sinopharm vakcinák dokumentációját – különös tekintettel az alkalmazási előiratra –, hogy megkezdődne a tömeges oltás ezekkel a vakcinákkal. Szentiványi Mátyás a Magyar Orvosi Kamara elnökének válaszolva jelentette ki ezt – írta a Népszava.

A levélváltás gyors volt, Kincses Gyula MOK-elnök ugyanis néhány napja kérte az OGYÉI vezetőjét, hogy hozzák nyilvánosságra a kért dokumentumokat, ellenkező esetben az orvosi kamara nem tudja jó szívvel ajánlani az orvosoknak a keleti vakcinákat.

Szentiványi korábban azt mondta, hogy az orosz vakcina 90 százalék feletti hatékonyságú, és nincs különbség abban, hogy melyik korcsoportban mennyire hat. Beszélt arról is, hogy az OGYÉI már a kínai vakcinagyárat is megtekintette. Meggyőződtek arról, hogy a gyár korszerű, modern, nagy mennyiségben és jó minőségben képes gyártani. Emlékeztetett továbbá, hogy a kínai Sinopharm vakcina hatásmechanizmusa hasonló, mint a Magyarországon régóta használt influenzaoltásé.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!