Elromlott a kórházi hűtő Seattle-ben, pizsamában álltak sorba éjjel az oltásért a helyiek

2021. január 31. – 11:22

Másolás

Vágólapra másolva

Egy elromlott kórházi hűtő juttatott soron kívül vakcinához 1600 seattle-i lakost, akik késő este értesültek a páratlan lehetőségről, és sokan pizsamában álltak sorba az oltásért az utcán.

A New York Times beszámolója szerint a Kaiser Permanente kórház egyik vakcinahűtője csütörtök este mondta fel a szolgálatot, amikor is a személyzetnek döntenie kellett, mit kezdjen hirtelenjében az 1600 dózis Moderna oltóanyaggal. Végül az lett a megoldás, hogy a városi egészségügyi hatósággal egyetértésben a helyi sajtóban meghirdették, hogy aki most gyorsan kapcsol, az beoltathatja magát. Este 11-kor mentek ki az erről szóló hírek, de így is perceken belül sorok kígyóztak az utcán az oltóhely előtt.

Sokan annyira siettek, hogy ahogy voltak, pizsamában vagy mackónadrágban rohantak beállni a sorba. A kórházi személyzet hajnali fél 4-re végzett is a vakcinák beadásával, így nem veszett kárba az értékes anyag. Ez már legalább a második hasonló eset az USA-ban, nemrég Oregonban kezdték el az autópályán a hóviharban rekedt az embereket beoltogatni, mert úgy tűnt, megromlana a kemény hűtést igénylő vakcina, mire célba érnének vele.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!