Keddtől kötelező lesz a maszkviselés az amerikai tömegközlekedésen

2021. január 30. – 21:43

Keddtől kötelező lesz a maszkviselés az amerikai tömegközlekedésen
Fotó: Spencer Platt/Getty Images

Másolás

Vágólapra másolva

Az amerikai Járványellenőrzési és Megelőzési Központ (CDC) bejelentette, hogy február 2-tól kötelező lesz a maszkviselés a tömegközlekedési eszközökön, beleértve a repülőgépeket, a hajókat, a metrókat, a buszokat, a vonatokat és a sofőrszolgálatot, írja az MTI.

A reptereken, pályaudvarokon, megállókban és kikötőkben is kötelező lesz a maszkviselés, azt csak rövid időre, például evés vagy ivás céljából lehet levenni.

A szabály nem vonatkozik a két évnél fiatalabb gyermekekre, illetve azokra, akiknek egészségügyi okokból nem javasolt a száj és az orr eltakarása.

Joe Biden amerikai elnök a múlt héten utasította a szövetségi hatóságokat, hogy intézkedjenek a maszkviselés kötelezővé tételéért a tömegközlekedési eszközökön, míg Donald Trump elnöksége alatt visszautasították CDC hasonló indítványát.

Az Egyesült Államokban eddig körülbelül 26 millióan fertőződtek meg, és 437 ezren haltak bele a koronavírusba. Múlt héten naponta átlagosan 155 ezer új fertőzöttet regisztráltak, és naponta 3244 koronavírusos beteg halt meg.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!