Ausztráliában újranyitják a belső határokat

2021. január 28. – 05:47

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Újranyitják a belső határokat Ausztrália legnépesebb három állama között, miután az országban 11. napja nem észleltek új koronavírus-fertőzést, írja az MTI.

Frissítés, pontosítás: Úgy tűnik, az MTI pontatlanul fogalmazott: nem az egész országra értendő, hogy 11 napja nem észleltek új fertőzést, csak az ország legnépesebb államára, Új-Dél-Walesre, derül ki a BBC cikkéből.

Új-Dél-Wales határait azért zárták le decemberben, mert Sydneyben megugrott a fertőzöttek száma, de miután a járvány terjedését sikerült feltartóztatni, Queensland miniszterelnöke bejelentette, hogy február 1-jétől átjárhatóvá teszik a határt Új-Dél-Wales irányából.

„Azt akarom, hogy a családok és a barátok újra együtt lehessenek”

– jelentette ki Annastacia Palaszczuk.

Az állammal szintén szomszédos Victoria péntektől lazíthat a határátlépési tilalmon. Ott 22 napja nem észleltek új fertőzöttet. Victoria vörös, narancs és zöld kategóriába sorolta az államhatáron kívüli területeket aszerint, hogy járványügyi szempontból mennyire kockázatosak.

„Abban reménykedem, hogy a nap végétől nem lesznek vörös zónák Új-Dél-Walesben, sokkal több lesz a zöld, és talán még néhány narancs marad”

– hangsúlyozta Daniel Andrews, Victoria miniszterelnöke.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!