A francia orvosok azt tanácsolják a járvány miatt az embereknek, hogy inkább ne beszéljenek a túlzsúfolt járatokon

2021. január 23. – 17:26

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A tömegközlekedést használóknak lehetőség szerint kerülniük kell az egymással vagy a telefonon történő beszélgetést, így minimalizálva a koronavírus terjedésének kockázatát, írja a Reuters a francia Országos Orvostudományi Akadémia közleménye alapján.

A közlemény azt írja, mivel a tömegközlekedésen a távolságtartás nem mindig lehetséges, ezért a maszk mellett egy nagyon egyszerű óvintézkedéssel lehet még élni: a beszéd kerülésével. Ahogy arra az akadémia tagja, Patrick Berche kitért, ha kevesen vannak a járművön, akkor ez nyilván nem probléma, az ajánlás arra az esetre vonatkozik, amikor nem lehet távolságot tartani másoktól.

Az akadémia nem hivatalos tanácsadó testület Franciaországban, de adhat ki ajánlásokat a koronavírussal kapcsolatban. A francia Közegészségügyi Főtanácsa által tett javaslatot, miszerint a szövetmaszkot műtéti maszkra cseréljék le a franciák, például bírálta az akadémia: azt mondták, a szövetmaszk igenis hatékony volt a járvány ellen mindaddig, amíg az emberek helyesen viselték őket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!