Megfertőződött a Srí Lanka-i egészségügyi miniszter, miután nyilvánosan kiállt a koronavírustól védő varázsital mellett

2021. január 23. – 16:11

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Megfertőződött koronavírussal Srí Lanka egészségügyi minisztere, Pavithra Wanniarachchi. A tünetei enyhék, de a pozitív teszt után azonnal karanténba vonult – jelentette a minisztérium, amit vezet. Ennek önmagában még nem lenne különösebb hírértéke Magyarországon, de a bizarr előzmények miatt a történet tanulságai 7000 kilométer távolságból is érvényesek és elég erősek.

A miniszter asszony ugyanis korábban aktívan hirdetett egy mágikus elixírt, ami állítása szerint megvédi az embert a koronavírustól. A varázsitalt nyilvánosan el is fogyasztotta, és ezzel védettnek nyilvánította magát, sőt, egy másik csodaszerből beleöntött egy fiolányit egy folyóba, és azzal kinyilvánította, hogy az egész országot megtisztította a járványtól. Az elixír (ami egyébként mézből és szerecsendióból áll) hirdetésébe beleállt az állami média is, sőt, azt hivatalosan törzskönyvezték étrend-kiegészítőnek a megfelelő állami hivatalban.

Nem meglepő, hogy több ezren zarándokoltak el a varázslóhoz, aki a csodaszert készíti, és egyébként az ország középső részén, egy mocsárban lakik. A mágus, Dhammika Bandara (civilben egyébként ács) állítása szerint a receptet egyenesen Kálitól, a halál istenétől kapta. Őt a hinduizmusban kevésbé jártasak a második Indiana Jones filmből ismerhetik.

A pozitív tesztek (a miniszter asszony mellett több politikus és családtagjaik is megfertőződtek) után pár órával a kormány bejelentette, hogy elkötelezte magát az AstraZeneca-féle oltás mellett, és hamarosan elkezdik a vakcinálást.

Srí Lankán a hivatalos adatok 57 ezer fertőzöttet, és 278 halálesetet mutatnak a járvány kezdete óta.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!