Meghalt Németországban az a férfi, aki kétszer is megfertőződött koronavírussal

2021. január 21. – 09:38

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Meghalt az a 73 éves férfi, aki kétszer is megfertőződött koronavírussal, írja a Spiegel. A németországi Baden-Württembergből származó férfinél először 2020 áprilisában mutatták ki a fertőzést, másodjára pedig decemberben, de csak január elején fedezték fel a fertőzést. A férfi halálát tüdőgyulladás és vérmérgezés okozta.

Stefan Brockmann, a tartomány járványügyi hivatalának vezetője a sajtónak azt mondta, nincs bizonyíték arra, hogy a férfi a koronavírus valamelyik variánsát kapta volna el. Valószínűnek tartja, hogy az első fertőzöttség után nem alakult ki nála megfelelő immunitás a vírussal szemben.

Már önmagában az is elég ritka, hogy valaki kétszer is elkapja a koronavírust, az pedig még ritkább, hogy valaki a második megfertőződés után meg is haljon: a mostanin kívül mindössze két másik esetről tudnak a világon.

Októberben egy 89 éves holland nő halt meg hasonló körülmények között, róla azt írta a Spiegel, hogy immunhiányos volt. Decemberben pedig egy izraeli idősotthon 74 éves lakójával történt ugyanez; a két fertőzés között háromszor is negatív tesztet produkált.

Támogasd a Telexet! Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogatom