Albánia kiutasított egy orosz diplomatát a járványügyi szabályok megsértése miatt

2021. január 21. – 23:24

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az albán külügyminisztérium nemkívánatos személynek nyilvánította Alekszej Krivosejev orosz diplomatát, és felszólította, hogy 72 órán belül hagyja el az országot. A tárca szerint Krivosejev tavaly április óta rendszeresen megsértette a járványügyi intézkedéseket. Az ügyben a hatóságok megkeresték a nagykövetet is, ennek ellenére a diplomata nem változtatott magatartásán – írja az MTI.

A minisztérium hangsúlyozta, hogy a pandémia miatt elrendelt intézkedések ismételt megsértése és az albán hatóságok ezzel kapcsolatos aggályainak figyelmen kívül hagyása elfogadhatatlan és nem tűrhető tovább. Ugyanakkor reményét fejezte ki, hogy az orosz fél megértést tanúsít az emberek védelme és egészsége érdekében szükséges lépés iránt. Oroszország egyelőre nem kommentálta az ügyet.

A tárca nem részletezte, pontosan milyen szabályokat sértett meg az orosz diplomata. Albánia egyebek között éjszakai kijárási tilalmat és kötelező maszkviselést vezetett be a járvány terjedésének feltartóztatására. A mintegy 3 millió lakosú országban eddig 69 916 fertőzöttet azonosítottak, akik közül 1296-an haltak meg a betegség miatt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!