Néhány brit kórház úgy néz ki, mintha háborús övezet lenne

2021. január 20. – 14:44

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A világ országai között az ötödik helyen áll a koronavírussal összefüggő halálozások tekintetében az Egyesült Királyság, vagyis itt haltak meg az ötödik legtöbben a világon fertőzöttként. 91 470 beteg vesztette életét keddig, amikor is ismét rekordot döntött a halálozások száma, 1610-en haltak meg, ezzel megközelítette a 100 ezret az országban a koronavírus miatt elhunytak száma – írja a Reuters.

Ahogy a fentiekből is sejthető, hatalmas a nyomás a brit egészségügyön, ezt támasztják alá Patrick Vallance, a brit kormány tudományos tanácsadójának szavai is. Vallance a Skynak azt mondta, az orvosok és nővérek erejükön felül küzdenek azért, hogy megfelelő ellátást kaphassanak a betegek.

„(…) egyes esetekben (a kórházak) úgy néznek ki, mint a háborús övezetek, legalábbis abban az értelemben, ahogyan az embereknek meg kell küzdeniük a helyzettel”

– magyarázta, majd hozzátette, hogy nagyon nagy számú esetet kell kezelniük az orvosoknak.

Priti Patel brit belügyminiszter szerint a halálozási számok borzasztóak voltak, de még nincs itt az ideje annak, hogy a brit kormány krízismenedzselését felülvizsgálják. Boris Johnsont ugyan sokan bírálták azért, mert túl lassan reagált a járványra, nem gondoskodott elegendő és megfelelő védőfelszerelésről, illetve a kritikák szerint a tesztelést is elszúrta. Emellett ugyanakkor az Egyesült Királyságban már három vakcinát is engedélyeztek, és javában zajlik is az oltás.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!