Szlovákiában hamarosan munkába és postára se lehet menni negatív teszt nélkül

2021. január 18. – 07:16

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Szlovákiában az eddigieknél szigorúbb korlátozásokat vezetnek be és újabb országos tesztelés kezdődik – jelentette be vasárnap este Igor Matovič miniszterelnök az MTI szerint.

A legfontosabb szigorítás, hogy a hétfőn induló tömeges tesztelést követő tizenkét napos időszakban csak negatív teszteredmény birtokában lehet majd munkába menni, a többieknek otthon kell maradniuk.

Negatív teszteredmény nélkül kirándulni vagy postára menni sem lehet majd.

„Úgy döntöttünk, hogy a kijárási korlátozások és a tömeges tesztelés ideális kombinációját választjuk” – mondta erről Igor Matovič.

A tömeges tesztelés a tervek szerint január 26-ig tart, a részvétel önkéntes. A negatív Covid-teszttel nem rendelkezőkre vonatkozó kijárási korlátozások pedig január 27-től várhatóan február 7-ig lesznek érvényben. Ezeket csak akkor oldják fel hamarabb, ha a kórházban ápolt Covid-betegek száma 2500 alá esik.

A vasárnap közölt adatok szerint jelenleg 3067 embert ápolnak a szlovákiai kórházakban koronavírusos megbetegedéssel, számuk decembertől folyamatos emelkedést mutat. A járványban eddig elhunytak száma a hét végére 3474-re emelkedett.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!