Aktivisták ingyenmarihuánát osztanának az oltottaknak Washingtonban

2021. január 15. – 14:20

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Kreatívabbnál kreatívabb javaslatokkal ösztönöznék a vakcinációt világszerte. Itt van rögtön a Momentum ötlete, az, ami szerint százezer forintot kellene adni mindenkinek, aki megkapja az oltóanyagot, de az Egyesült Államokban is születtek leleményes gondolatok.

A D.C. Marijuana Justice január 11-i közleménye szerint ugyanis tavasszal, az oltópontok környékén marihuánát osztanának azoknak, akik beoltatták magukat, és ebből még jogi problémájuk sem akadna, mert az orvosi marihuána alkalmazása legális Washingtonban. A jutalmat otthoni termesztőktől szereznék, eddig már kb. 1,3 kiló marihuánát ajánlottak fel nekik.

Reménykednek persze abban is, hogy ha végre lesz a járványnak, akkor Egyesült Államok-szerte újra esély nyílik a kannabisz legalizálására – nem csak orvosi célból. „Keressük a módját, hogy biztonságosan ünnepelhessük a járvány végét, és mint tudjuk, semmi sem hozza össze az embereket úgy, mint a kannabisz” – idézte a Forbes.com a D.C. Marijuana Justice egyik alapítóját, Nikolas Schillert.

„A DCMJ-nél hiszünk abban, hogy a marihuána biztonsággal és felelősséggel fogyasztható, és a járvány nagyon megnehezítette, hogy az otthoni termesztők megoszthassák másokkal a marihuánájukat. Amikor már elég felnőttet beoltottak a koronavírus elleni vakcinával, akkor itt lesz az ideje, hogy ünnepeljünk. Nemcsak a járvány végét, hanem a kannabisztilalom feloldásának kezdetét az Egyesült Államokban” – tette hozzá.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!