Emelkednek az esetszámok Kínában, új karanténközpontot építenek

2021. január 15. – 11:41

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Noha a járvány kezdete óta hivatalosan csak 87 998-an kapták el a koronavírust (a tünetmentes fertőzötteket nem számolják ide) és 4635-en haltak bele a betegségbe Kínában, az országban komoly készültség van az emelkedő esetszámok és a közelgő holdújév (február 12.) alkalmával várható utazások miatt: Hopej tartomány székhelyén, Sicsiacsuangban például már hozzá is láttak egy karanténközpont építéséhez – írja az Associated Press.

Hopejben mintegy kb. 74,5 millióan élnek, az esetszámok az utóbbi időben itt emelkedtek leginkább, a pénteki adatok szerint a Kínában azonosított összesen 144 napi új esetből 90 származik Hopejből, további 43 Hejlungcsiangból, külföldről pedig kilenc behozott esetet azonosítottak, de találtak fertőzöttek a Kuanghszi-Csuang Autonóm Területen és Senhszi tartományban, még annak ellenére is, hogy több helyen karantén, utazási korlátozások és elektronikus megfigyelés van.

Sicsiacsuangot, Hszingtajt és Langfangot például nem hagyhatják el az ott élők, az intézkedés legalább 20 millió embert érint. Arra kérték őket, hogy a következő napokban maradjanak otthon. A WHO kutatói a körülményes kezdetek után egy évvel a vírus robbanása utána már Kínában vannak, ahol a koronavírus eredetét kutatják majd a kötelező 14 napos karantén után. Addig is online meetingeken vesznek részt – írja a Reuters.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!