Hétfőtől minden beutazónak kötelező lesz karanténba vonulnia Nagy-Britanniában

2021. január 15. – 18:47

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az intézkedés legalább február 15-ig hatályban lesz.

A brit kormány hétfőtől átmenetileg minden ország esetében megszünteti a karanténkötelezettségtől mentes beutazás lehetőségét az Egyesült Királyságba, az esetleg még nem azonosított, új koronavírus-változatok behurcolásának megakadályozása érdekében, jelentette be pénteken Boris Johnson brit miniszterelnök, akit az MTI idézett. A BBC tudósítása szerint Nagy-Britannia azért döntött így, hogy „megvédje lakosságát a még ismeretlen, új Covid-törzsek kockázatától”. A miniszterelnöki bejelentés értelmébe bárkinek, aki tengerentúlról repül az országba, már indulás előtt igazolnia kell a negatív Covid-tesztet, ennek ellenére legalább 5, maximum 10 napra így is elzárva kell töltenie idejét.

Boris Johnson szerint az új szabályok legalább február 15-ig érvényben lesznek:

„Létfontosságú ezeket a kiegészítő intézkedéseket most meghoznunk, amikor napról napra hasonló lépéseket teszünk a lakosság védelmében.”

Az Egyesült Királyságba érkező embereknek főszabály szerint 10 napra kell majd karanténba vonulniuk, kivéve, ha öt nap után negatív eredményt mutatnak. A miniszterelnök hozzátette, hogy a kormány fokozni fogja az ellenőrzéseket is a határokon.

A Telex legfrissebb híreiért kattintson ide>>>

A Telex legfrissebb koronavírussal kapcsolatos híreiért kattintson ide>>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!