Megúszta a dél-koreai szektavezér, felmentették a vírusvádak alól

2021. január 13. – 10:28

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Felmentették a dél-koreai Jézus Sincshondzsi Egyháza vezetőjét a járványügyi szabályok megsértésének vádja alól, ugyanakkor sikkasztás ügyében bűnösnek találták Li Manit, és ezért három év felfüggesztett börtönre ítélték, írja a BBC.

Ezt a szektát tekintették a koronavírus-járvány első hullámának legfőbb felelősének az országban tavaly februárban, a regisztrált esetek 36 százalékát kötötték a nevükhöz. Li Mani és egyházának tizenegy tagja ellen indult nyomozás, a vezetőt augusztusban tartóztatták le. Azzal gyanúsították őket, hogy eltitkolták a Sincshondzsi tagjainak névsorát, és ezzel megnehezítették a kontaktkutatást. Emellett tiltott vallási rendezvényszervezésért és sikkasztásért is felelniük kellett.

Végül ez utóbbi vádpontban ítélték felfüggesztett börtönre a 89 éves férfit. Az egyház üdvözölte a döntés felmentő részét, de az elmarasztaló ítélet ellen fellebbeznek.

Li szerint bebizonyosodott, hogy a lista eltitkolása és a vírus dél-koreai terjedése között semmiféle összefüggés nem volt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!