Több alkoholt ittak, egészségtelenebbül éltek a britek az első lezárás idején, mint előtte

2021. január 7. – 12:10

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A nők és a fiatalabbak rendszeresebben, a férfiak, az idősebbek és a kulcsfontosságú szegmensekben dolgozók ritkábban, viszont olyankor nagyobb mennyiségű alkoholt fogyasztottak Nagy-Britanniában tavasszal, az első lezárás idején – számolt be a Sky News a Kelet-angliai Egyetem (University of East Anglia) 1000 fő megkérdezésével készült kutatásáról, ami azt is megállapította, hogy a fiatalabbak, a nők és a túlsúlyosak jellemzőbben választották az egészségtelen életmódot a lezárás idején.

Az adatok szerint a megkérdezettek kevesebb gyümölcsöt és zöldséget fogyasztottak tavasszal, és húsz százalékkal kevesebbet sportoltak (legalább harminc vagy annál több percet), mint előtte. A kutatásban részt vevők áprilisban kezdték meg a válaszadást, és három hónapon keresztül kaptak kérdéseket az életmódjukra vonatkozóan.

Noha a kutatók úgy találták, hogy általánosságban visszaesett a sportolás mennyisége, az erőnléti edzések tekintetében 15 százalékos növekedést mutattak az adatok, ugyanakkor épp a leginkább veszélyeztetettek, vagyis az idősek, a túlsúlyosak és a krónikus betegek mozogtak a legkevésbé. Ezt a kutatás vezetője, dr. Felix Naughton kifejezetten aggasztónak tartja, hiszen, mint mondta, a sportolás erősíti az immunrendszer megfelelő működését.

Hozzátette, a kötelező távolságtartás és az elrendelt korlátozások természetesen leszűkítik a sportolási lehetőségeket, ezért fontos, hogy a mozgásra így is találjanak valamiféle megoldást a britek. Hasonló okból eshetett vissza a zöldség- és gyümölcsfogyasztás is.

Angliában a napokban kezdődött a harmadik lezárás a számok drasztikus emelkedése miatt, az iskolák február közepe előtt várhatóan nem nyitnak ki, a korlátozások enyhítése pedig legkorábban márciustól várható.

Kattintson ide a legfrissebb hírekért!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!