Azonnal lezárná Angliát a brit ellenzék, de Boris Johnson még nem döntött

2021. január 3. – 14:13

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Frissítés 18:15: 24 órán belül le kell zárni Angliát, hogy megállítsák a vírus „elszabadult” terjedését, mondta vasárnap délután az ellenzéki brit Munkáspárt vezetője, Keir Starmer. Szerinte azonnali cselekvésre van szükség ahhoz, hogy az elmúlt napokban meredeken növekvő esetek számát le tudják szorítani, írja a Guardian.

„Egyértelmű, hogy a vírus elszabadult. És nem utal semmi jóra az, hogy a miniszterelnök szerint a további szigorítások csak egy, vagy két-három hét múlva jöhetnek. Rengeteg problémát okozott nekünk az efféle késlekedés. Ezért most azonnal kell szigorítani, országos szinten, a következő 24 órán belül”

– mondta Starmer. Nagy-Britanniában az utóbbi napokban rendre 50 ezer felett jár a szűrővizsgálatokkal kiszűrt új koronavírus-fertőzések napi száma a korábbi hetek 20-25 ezer, tesztekkel kimutatott átlagos új napi esetszáma után. Vasárnap reggel arról is írtunk, hogy a korábbi tervekkel ellentétben Londonban hétfőn nem nyitnak ki az általános iskolák, ezzel is próbálják megfékezni a járvány terjedését.

Boris Johnson szerint megvan a remény arra, hogy a következő hónapokban több tízmillió adagot sikerül beadni a koronavírus ellen kifejlesztett vakcinákból. A kormányfő a BBC közszolgálati televízió vasárnapi politikai magazinműsorában utalást tett ugyanakkor arra is, hogy addig még további szigorítások válhatnak szükségessé a koronavírus-járvány terjedésének megfékezésére – írta az MTI.

Matt Hancock brit egészségügyi miniszter a héten mindazonáltal bejelentette, hogy elérte az egymilliót a koronavírus ellen beadott oltások száma Nagy-Britanniában, és vasárnapi brit sajtóértesülések szerint hamarosan lehetségessé válik heti kétmillió oltás beadása.

Boris Johnson a vasárnapi BBC-interjúban közölte: nem akar találgatásokba bocsátkozni arról, hogy mikor érhető el a heti kétmillió oltás, de teljes mértékben bízik abban, hogy a következő három hónapban több tízmillió oltást lehet beadni Nagy-Britanniában.

A Telex legfrissebb híreiért kattintson ide>>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!