Megkapta az oltást egy magyar orvos, naplóban írja meg, mi történik a szervezetében

2021. január 2. – 16:05

Másolás

Vágólapra másolva

Dr. Lőrincz M. Ákos immunológust pénteken oltották be a COVID-19 ellen, és az orvos az elkövetkező 30 napban közérthető módon, naplószerűen mutatja be a Facebookon mi történik vele nagyban és molekuláris szinten, írja a 24.hu.

Dr. Lőrincz M. Ákos a Fejér Megyei Szent György Kórház kardiológia osztályának belgyógyásza, aki jelenleg a járvány miatt az intenzív osztályon dolgozik. Félállásban emellett a Semmelweis Egyetem Élettani Intézetének adjunktusa, kutatási területe az immunrendszer és kórokozók interakciója, illetve az extracelluláris vezikulák.

Az orvos pénteken kapta meg az elsőként az egészségügyi dolgozóknak járó, koronavírus elleni oltást. A napló első, pénteki bejegyzésében azt írta: az injekciót az izomszövetbe kapta, majd kivárta a 30 perces megfigyelést.

A következő 5 órában enyhe sajgás emlékeztetett az oltásra, egyéb tünetem nem volt – a mellékhatások szépen listázva a betegtájékoztatóban. Délután némi fáradtság tört rám, ami kapcsán rögtön »ugye-ugye« érzésem támadt, de a Feleségem szerint ennek semmi köze az oltáshoz, inkább az ügyeletekhez és az éjszakai cikkírásokhoz… Azért én az oltásra adott választ tartom valószínűbbnek.

A Telex legfrissebb híreiért kattintson ide>>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!