A brit kormány mégis bezárja a londoni általános iskolákat

2021. január 1. – 21:30

Másolás

Vágólapra másolva

A következő félévet minden londoni általános iskola távoktatással indítja – írja a Guardian. Ezt a kormány azután jelentette be, hogy több önkormányzat is jogi lépésekkel fenyegetőzött.

A kormány nemrég 50 dél-angliai területet nevezett meg, ahol az általános iskolák a félév első két hetében zárva tartanak. Sokan felháborodtak, mert a listára olyan londoni kerületek nem kerültek fel, ahol gyorsan terjed a koronavírus. Haringey önkormányzata azt ígérte az iskolák vezetőinek, hogy támogatni fogják azokat az intézményeket, amik nem nyitnak ki az első két hétben.

Végül 9 londoni vezetők levelet írt Gavin Williamson oktatási miniszternek, amiben engedélyt kértek az iskolák zárva tartására. Azt írták, hogy ha nem kapják meg, akkor jogi eszközökhöz folyamodnak.

Emiatt a kormány december 31-én rendkívüli ülést tartott, amin arról döntött, hogy a maradék 10 londoni kerületet is felveszik a listára.

Bár sokan ezt győzelemként élik meg, Paul Whiteman, az Iskolaigazgatók Nemzeti Szövetségének elnöke szerint ez csak a kormány döntésképtelenségét bizonyítja.

„Nincs egyértelmű indoka annak, hogy egyes iskolák bezárnak, míg mások nem, ahogy arra sem, hogy az általános iskolákat miért kezelik másként, mint a gimnáziumokat. Olyan, mintha a kormány nem követné sem a tudományos konszenzust, sem az oktatási szakértők ajánlásait abban, hogy tudjuk a lehető legmagasabb szintű oktatást nyújtani”

– mondta.

Több londoni iskolaigazgató is tanárhiányról számol be, miután az új vírusvariáns gyorsabban fertőz, mint az eddig ismert változatok. A kormány a gimnáziumoktól azt várja, hogy január 11-től kötelezően tesztelje a diákokat, de az intézetek szerint ez szinte megvalósíthatatlan.

>>>A Telex legfrissebb híreit itt találja<<<

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!