Elmarad a szilveszteri banzáj a Copacabanán is

2020. december 29. – 08:18

Másolás

Vágólapra másolva

A járvány miatt lezárják a riói strandokat szilveszter éjszakáján.

Lezárják a riói strandokat szilveszter éjszakáján, hogy megakadályozzák a koronavírus-járvány további terjedését, közölték helyi idő szerint még hétfőn a Twitteren a brazil hatóságok. Az MTI áltl idézett közlemény szerint a lezárás harminc kilométer hosszú riói partszakaszt érint Leme és Pontal üdülőhelyek között.

A városi hatóságok már korábban bejelentették, hogy lezárják a híres Copacabana strandot, amely hagyományosan a riói szilveszteri mulatságok központi helyszíne. Az újévi mulatság minden évben turisták sokaságát vonzza a városba, de a járvány miatt az idén a nagy ünneplés elmarad. A hatóságok betiltották a tűzijátékokat, és nem lesznek hatalmas tömegeket megmozgató koncertek sem a copacabanai partszakaszon.

Brazíliában, a legnagyobb latin-amerikai országban február végén regisztrálták az első koronavírus-fertőzést, és most az Egyesült Államok és India után a második helyen áll a világban a fertőzöttek számát illetőn. Több mint 7,5 millió fertőzöttet regisztráltak eddig, a halálos áldozatok számát tekintve pedig csak az Egyesült Államok áll előtte. A baltimore-i Johns Hopkins egyetem legfrissebb összesítése szerint a kétszázmilliós Brazíliában 191 570 ember halt már bele a vírus okozta Covid-19 betegség szövődményeibe.

A Telex legfrissebb híreiért kattintson ide>>>

A Telex legfrissebb koronavírussal kapcsolatos híreiért kattintson ide>>>

Kövess minket Facebookon is!