Török kutatók: 91 százalékos hatékonyságú a kínai CoronaVac védőoltás

2020. december 24. – 23:15

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Sinovac Biotech kínai gyógyszergyár koronavírus elleni védőoltása 91,25 százalékos hatékonyságú, és ez az arány még nőhet a késői kísérleti szakaszban – közölték török kutatók csütörtökön, miután Törökország a második állam lett, ahol a vakcina tesztelését végzik.

A kormány tudományos tanácsának tagjai közölték, hogy nem találtak súlyos mellékhatásokat a CoronaVac törökországi tesztje során, leszámítva egy embert, akinek allergiás reakciói voltak – írja az MTI. A tudományos tanács tagja azt mondta, hogy a kísérleteket 7371 véletlenszerűen kiválasztott önkéntes részvételével végezték, és a vakcina biztonságos

A CoronaVac gyengített vírusokon alapuló védőoltás.

Fahrettin Koca török egészségügy-miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján közölte, hogy ez az első közlés az oltóanyag eredményességéről, a SinoVac elhalasztotta januárra a kísérletek utolsó szakasza eredményeinek ismertetését.

Törökország 50 millió adag kínai vakcinát rendelt december 11-i határidővel, de a szállítást elhalasztották. Fahrettin Koca sajtótájékoztatóján közölte, hogy az oltóanyag hétfőn érkezik, és Törökország mintegy 9 millió embert immunizál az első csoportban, élükön egészségügyi dolgozókkal.

A török egészségügy-minisztérium csütörtöki adatai szerint az elmúlt napban 18 102 új igazolt koronavírus-fertőzöttet jelentettek, a halálesetek száma 254 volt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!