Túl sokan voltak Nagy Grófo temetésén, megbírságolták a temetést végző szolgáltatót

2020. december 22. – 12:03

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Nem tartotta be a védelmi intézkedéseket Kis Grófo apja, a Nagy Grófóként ismert Kozák László búcsúztatóján a temetést végző szolgáltató, ezért közigazgatási hatósági eljárás keretében a szolnoki rendőrkapitányság pénzbírságot szabott ki rá – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője kedden az MTI-t.

Gál Kristóf a bírság mértékét nem ismertette. Ugyanakkor hangsúlyozta: „a temetés ideje alatt a rendőrök kegyeleti okból – a szükségesség és arányosság elvét is figyelembe véve –, tekintettel az egyházi szertartásra is, a gyászolókkal szemben nem intézkedtek”.

A november 11-én életbe lépett kormányrendelet értelmében a temetésen jelen lévők száma nem haladhatja meg az ötven főt. A kormányrendelet rögzíti azt is, hogy ennek a védelmi intézkedésnek a betartatásáról a rendezvény szervezője, illetve a rendezvény helyszínéül szolgáló intézmény vagy helyiség üzemeltetője köteles gondoskodni.

A Szoljon.hu szombaton arról számolt be, hogy a december 3-án, 49 éves korában, koronavírus-fertőzésből fakadó szövődmények következtében elhunyt Kozák László temetésén több százan vettek részt. A betegségen fia, Kis Grófo is átesett.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!