Újabb 2500 ingyenes antigén tesztet biztosítanak a budapestieknek

2020. december 17. – 15:11

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„A nagy érdeklődésre való tekintettel – lehetőségeinkhez mérten – péntektől folytatjuk és kibővítjük a budapestiek ingyenes koronavírus-tesztelését. Tegnap pár óra alatt betelt a regisztráció a budapestieknek felajánlott 5000 darab antigén tesztes szűrésre. Holnap délután 15 órától újra megnyitjuk a regisztrációs lehetőséget a https://koronavirus.budapest.hu/teszt-eloregisztracio/ oldalon, az eddigieken felül még 2500 budapestinek tudunk lehetőséget adni az ingyenes szűrésre december 19-e és 23-a között a város négy pontján” – jelentette be a Facebookon csütörtökön Budapest főpolgármestere.

Karácsony hozzátette, tudja, hogy a második regisztrációs körrel együtt biztosított 7500 teszt nem elég egy ekkora város számára, mert az „világosan látszik, hogy igény és szükség is lenne a tömeges ingyenes tesztelésre. De ez, vagyis a tömeges szűrés biztosítása a kormány dolga és felelőssége. Lenne.”

Facebook-bejegyzésében megjegyezte, ennyi fér bele a város lehetőségeibe, de talán ez is segítséget jelent sok budapesti családnak. „Abban bízom, hogy miként azt a járvány elleni védekezés számos pontján tette, a kormány most is követni, másolni fogja a budapesti városvezetés cselekedeteit a vírus megfékezése érdekében (ha előtte, ahogy eddig, megint túl kell esni Budapest-ellenes propagandahadjáraton, az is mindegy, csak csinálja végre a dolgát a kormány).”

Azt is írta, hogy a szociális intézményekben folytatják a szűrést a saját forrásokból és adományok felhasználásával beszerzett antigén tesztekkel. „Teszteljük azokat a munkatársainkat is, akik kulcsfontosságú feladatot látnak el a város működtetése szempontjából, mert ez, az ő biztonságuk és egészségük, minden budapesti érdeke. A járvány alakulására figyelemmel kell tartalékot képeznünk az ünnepek utáni időszakra is. Ezeken túl, amennyit csak tudunk, azt mind a budapestieknek ajánljuk fel ingyenes tesztelésre” – írta.

Kattintson ide a Telex legfrissebb híreiért!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!