Nem tarthatott hivatalos dedikálást Gődény a Pólus Centerben, ezért bent sétálgatva írta alá rajongóinak a könyvét

2020. december 12. – 13:39

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Ahogy azt megírtuk, a rendőrség kiengedte a péntek hajnalban előállított Gődény Györgyöt. A járványtagadó kijelentéseiről és Facebook-posztjairól ismert Gődényt valószínűleg rémhírterjesztés gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

Gődény két nappal ezelőtt a Facebookon hirdetett meg egy eseményt: frissen megjelent könyvének dedikálását, aminek helyszínének a Pólus Centert adta meg. Most, hogy kiengedték, el is tudott menni néhány társával és a könyvekkel együtt. Ám nem volt teljes a siker, jelezte néhány olvasónk, a Pólus Center biztonsági emberei ugyanis közbeléptek.

Bár próbáltuk telefonon megkérdezni a Pólus Centert, hogy mi volt pontosan a probléma, és azt hogyan kezelték, de nem jutottunk sokkal előrébb. A telefont felvevő hölgy, miután elmondta, ő úgy tudja, még most is ott vannak Gődényék, átadta a telefont a biztonságiak vezetőjének. Ő azonban azt mondta, senki semmiféle nyilatkozatot nem adhat, eleve 48 órával előre kellene ilyesmire kérnünk engedélyt, és nehogy odamenjünk kamerával, magánterület, nem is fotózhatunk. Sajtóst pedig nem tud adni, az üzemeltetés nincs hétvégén.

Végül Gődény maga posztolt Facebookjára a dologról. Azt írta:

Igaz, a Pólus Centerben már nem a rendőrök vártak rám, de a vezetőség azért mindent elkövetett, hogy a Nemere Istvánnal közösen írt, ma megjelent könyvünk bemutatóstandjánál ne lehessek ott és ne is dedikálhassak. Először úgy volt, hogy még kint a parkolóban sem tartózkodhatok, de a végén, ha nehezen is, azért sikerült kötni egy kompromisszumot. Ehhez új módszert találtam ki, a mozgóárus után szabadon: a mozgó dedikálást!

A járványhelyzet miatt eleve kérdéses, adott-e engedélyt egy ilyen eseményre hivatalosan a Pólus Center, de tőlük eddig nem sok mindent sikerült megtudnunk. Gődény posztjából, és a képekből azért kiderül, hogy magánemberként sétálgathat a Pólusban, és séta közben ugyanúgy dedikálhatja a könyveit, mintha egy helyben állna egy pult mögött.

Az általa feltöltött fotókon mellesleg ő és mások is maszk nélkül fotózkodnak a bevásárlóközpontban.

Gődényről, illetve a vírushoz, a járványhoz, illetve annak tagadásához hozzá hasonlóan viszonyulókról ebben a cikkünkben írtunk hosszabban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!