A franciák a héten döntenek a további enyhítésekről

2020. december 07. – 22:16

Másolás

Vágólapra másolva

A koronavírus-fertőzéssel kórházban ápolt betegek száma három hete fokozatosan csökken Franciaországban, a napi esetszám viszont néhány napja stagnál, és várhatóan nem fog december 15-ig 5 ezer alá, azaz arra a szintre süllyedni, amelyet a kormány célul tűzött ki a járványügyi korlátozások feloldásához, mert most naponta átlagosan tízezer körül mozog, mondta hétfőn a francia járványügyi igazgató. Kórházakban jelenleg 26 365 fertőzöttet ápolnak, ebből 3198 ember van intenzíven. A modellezés szerint december 15-re ez a szám 2600-ra csökkenhet, ami megfelel a kormány kitűzött célszámának. A halottak száma hétfőre 366-tal 55 521-re emelkedett. A járványügyes szerint a követező napokban fog eldőlni, hogy az általános karantén feloldható lesz-e december 15-én a kormány előzetes terveinek megfelelően, a francia miniszterelnök erről csütörtökön tart tájékoztatót.

Franciaországban október 30-án rendeltek el általános karantént, ezt november 28-án kezdték el feloldani: újranyithattak üzletek, tarthatnak újra miséket, igazolással három órára 20 kilométeres körzetben el lehet hagyni az otthonokat. A karantén feloldását december 15-én a színházak, a mozik és a múzeumok újranyitása mellett tervezi a kormány, aznaptól már csak este 9 és reggel 7 óra között lesz érvényben lakhelyelhagyási tilalom, a vendéglátóhelyek, a sporttermek és az éjszakai szórakozóhelyek viszont leghamarabb január 20-tól fogadhatnak vendégeket. (MTI)

Már egy éve van Telex! 🎉

Ez azt is jelenti, hogy sok támogatónk regisztrációja lejárt. Ha e-mail-címed megadásával kéred, megnézzük, hogy tartozik-e regisztráció az e-mail-címedhez, és ha igen, milyen támogatási adatokkal.

A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!
A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!